FL CONSULT

FL CONSULT is een onafhankelijk communicatiebureau gericht op «ᅠcorporateᅠ» bedrijven. De burelen zijn gevestigd in Brussel. Het bedrijf is gespecialiseerd in persrelaties, publiek relations, lobbying en beeldvorming en wil hiermee inspelen op de verwachtingen en uitdagingen van haar klanten. FL CONSULT wil uw bedrijf op een professionele manier in de kijker zetten met behulp van communicatie rond concepten / diensten /boodschappen / nieuwtjes die u als bedrijf graag naar buiten wil brengen.

 

Het team van FL CONSULT helpt bij het ontwikkelen van een aangepaste communicatiestrategie. Daarbij worden in de eerste plaats de juiste doelen vooropgesteld om die vervolgens in een communicatieplan op korte en lange termijn te gieten. Dat plan wordt op het einde uiteraard geëvalueerd. Vertrouwen en transparantie zijn begrippen die bij FL Consult op de eerste plaats komen. Op die manier weet het bedrijf met haar klanten een sterke en langdurige relatie op te bouwen.

Van inhoud tot verpakking, van kern tot vorm

Het FL Consult-team bestaat uit een kleine groep enthousiaste medewerkers die mekaar perfect aanvullen en steeds voor u klaarstaan. Advies en begeleiding van A tot Z én op maat van de klant

komen steevast op de eerste plaats.

TEAM

Florence Legein (47) is drietalig (FR/NL/ENG) en stichtte haar eigen communicatiebureau in 2004 om bedrijven te helpen bij het uitstippelen van hun communicatiestrategie.

Ze studeerde af aan het EFAP (Ecole Française des Attachés de Presse) en vulde haar opleiding aan met verschillende bedrijfsstages. Uiteindelijk vervolledigde ze haar diploma met een Executive Master in Management aan de Solvay Business School en een cursus bedrijfsmanagement aan l’ICHEC PME-Plus. Dankzij haar bagage en ervaring op het terrein is Florence als geen ander vertrouwd in de wereld van persrelaties, public relations, financiële communicatie, corporate communicatie en crisiscommunicatie.

Florence Legein

Managing Director

in

 

 

Florence is tevens lid van verschillende clubs, service clubs en verenigingen. Een greep uit de waaier van haar contacten: Cercle Olympe, le Rotary Club Tercoigne, Beci, Brussels Business Club, Belgian Finance Club, l’UPSI en ECOFIN Club. Dat maakt van haar een kei op vlak van “networking” in de economische, financiële en sociale wereld waarin ze ten volle haar rol van “go between” kan spelen.

Executive Assistant

Cécile Namur

Trainee

Loïc Bailly

Communicatie adviseur & PR

Annelies Baeten

Annelies Baeten (32) studeerde Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit Brussel. Ze begon haar loopbaan in 2007 als journaliste bij de krant Het Laatste Nieuws.

Gaandeweg ging ze zich verdiepen in juridische dossiers en groeide zo uit tot gerechtsjournaliste met Brussel als hoofdzakelijk werkingsgebied. Ze bevond zich vaak letterlijk in het oog van de storm en weet als geen ander hoe het is om in de vuurlinie te staan. Het Laatste Nieuws bracht haar om die reden heel wat grote levenslessen bij. Een kleine acht jaar en heel wat gerechtelijke zaken later begon de drang te komen naar een nieuwe uitdaging. Die vond ze bij FL Consult waar ze in november 2014 met veel enthousiasme begon. Annelies staat in voor de persrelaties langs Vlaamse kant die ze dankzij haar journalistieke ervaring maximaal kan benutten. Ook haar vlotte pen –eveneens een overblijfsel uit haar journalistieke carrière- komt goed van pas bij het opstellen van persberichten en andere documenten.

 

Cécile Namur (39) heeft Romaanse talen gestudeerd en is logopediste van opleiding.Zij vervoegde het FL- Consult team in februari 2014.

Na enkele jaren als eindredactrice bij La Libre Belgique, La Tribune de Bruxelles, Flair en als journalist bij Editions Ciné Télé Revue besloot ze haar leven een creatieve wending te geven door een eigen zaak te starten.  «ᅠLe hibou sur le filᅠ» is een online webshop voor de verkoop van originele en moderne stofjes allerhande. Als zaakvoerster leerde ze het universum kennen van het internet en de vele mogelijkheden om haar project een vliegende start te geven. Ergonomie en pragmatisme zijn heel belangrijk voor Cécile. Zij neemt onder meer de communicatie van FL Consult voor haar rekening.

Loïc Bailly (24), is de Benjamin van het team. Hij studeert aan de ULB (l’Université Libre de Bruxelles) en behaalde al een Bachelor in de Informatie en Communicatie.

Met het oog op het behalen van zijn Master in de Politieke Communicatie is de ervaring bij FL CONSULT en leerrijke ervaring voor zijn latere beroepscarrière. Loic werkt sinds de zomer van 2013 bij FL Consult. Zijn jonge geest en motivatie zijn zijn grootste troeven. Tegelijkertijd weet hij een professionaliteit aan de dag te leggen en is hij steeds bereid om te luisteren. Avide de connaissance des milieux de la presse et de la politique, il met également ses facilités pour l’écriture ainsi que sa fibre créatrice (qui s’exprime dans plusieurs domaines artistiques) à disposition de FL Consult.

FL Consult / Corporate Communication

f

in

Design : Bastien Duval